دوره 10، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 170-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

javanmardi S, Abaspoor A, khorsandi taskooh A, ghiyasi nodoshan S. Designing an Innovative University Model in the Framework of the Innovation Ecosystem in Iran. ihej 2018; 10 (4) :137-170
URL: http://ihej.ir/article-1-1186-fa.html
جوانمردی شیوا، عباس پور عباس، خورسندی طاسکوه علی، غیاثی ندوشن سعید. طراحی الگوی دانشگاه نوآور در چارچوب اکوسیستم نوآوری در ایران. آموزش عالی ایران. 1397; 10 (4) :137-170

URL: http://ihej.ir/article-1-1186-fa.html


1- گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی ، shjavan1365@gmail.com
2- گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده:   (6129 مشاهده)
امروزه با توجه به تأکیدهای که روی توسعه پایدار و ارگانیک و پویایی اجزاء اکوسیستم نوآوری می­شود و با توجه به اینکه همه نهادهای اکوسیستم نوآوری کشور در قالب یک پیکر، ملزم به همکاری و هماهنگی در راستای سوق دادن کشور در مسیر نوآوری، علم و فناوری هستند؛ وجود دانشگاه نوآور به‌عنوان یکی از اصلی­ترین اجزای اکوسیستم نوآوری حائز اهمیت است. با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و تغییرات سریع محیطی، ازجمله ورود فناوری­های مختلف و روزآمد به بازار و شکل­گیری رقابت سخت بین عاملان اقتصادی مختلف، و در راستای توسعه و رشد اقتصادی، سازمان­های مختلف و ازجمله دانشگاه­ها، اگر بخواهند به رشد و توسعه و حیات خود به‌عنوان نقشی که در اکوسیستم نوآوری در راستای توسعه علم و فناوری و پاسخگویی به نیازمندی­های جامعه دارند، پاسخ دهند، ملزم به انطباق هر چه بیشتر با محیط و تشویق کارکنان خود به نوآوری و خلاقیت و حرکت به سمت تبدیل‌شدن به یک دانشگاه نوآور هستند. پژوهش حاضر باهدف طراحی الگوی دانشگاه نوآور در چارچوب اکوسیستم نوآوری در ایران و تعیین اجزای اکوسیستم نوآوری و دانشگاه نوآور انجام گرفت.
روش­شناسی: روش‌شناسی پژوهش از نوع گراندد تئوری بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران و اعضای هیئت‌علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، مدیران و کارشناسان سازمان پژوهش­های علمی و صنعتی ایران، مدیران و کارشناسان صنایع کوچک و شهرک­های صنعتی ایران، اعضای انجمن جمعیت صنعت و دانشگاه، کارشناسان، مدیران و اعضای هیئت‌علمی عضو دفاتر مرتبط با ارتباط دانشگاه و صنعت، نوآوری و فناوری در دانشگاه­های فنی دولتی، دانشگاه آزاد و فرهنگیان و مرکز تحقیقات و سیاست­های علمی کشور تشکیل می­دادند. روش نمونه­گیری هدفمند و تا دستیابی به حد اشباع نظری بود. مصاحبه­شوندگان از طریق روش گلوله برفی انتخاب و مورد مصاحبه نیمه­ساختمند قرار گرفتند. از روش نمونه­گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده شد.
یافته ­ها: مؤلفه­های اکوسیستم نوآوری و دانشگاه نوآور از طریق تجزیه تحلیل نتایج از طریق هم توسط پژوهشگر کیفی و تحلیل محتوای متن مصاحبه­ها و کدگذاری سه مرحله­ایی بر اساس روش نظریه داده بنیاد(GT) و هم با استفاده از نرم­افزار مکس کیو دی ای10 ، تعیین و تبیین گردید.
نتیجه­ گیری: درنهایت الگوی اکوسیستم نوآوری و دانشگاه نوآور طراحی و تحلیل مربوط به اثربخشی الگو آورده شد.
 

متن کامل [PDF 950 kb]   (4553 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/1 | پذیرش: 1398/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.