دوره 8، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 18-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

یمنی دوزی سرخابی محمد، سهرابی منیره، گلدسته اکبر، ثمری عیسی. تحلیلی بر وضعیت عوامل مؤثر بر تجارب پژوهشی (فرآیند پایان‌نامه نویسی) دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تغییرات آن در دانشگاه شهید بهشتی. آموزش عالی ایران. 1395; 8 (1) :1-18

URL: http://ihej.ir/article-1-784-fa.html


1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه علم و فرهنگ
3- دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (6223 مشاهده)
اهمیت بررسی عوامل و موانع پژوهشی و تولید علم در دانشگاه‌ها به‌ویژه در تحصیلات تکمیلی نیازمند مطالعه و واکاوی عوامل مؤثر بر فرآیند تجارب پژوهشی (پایان‌نامه نویسی) و ارزیابی مستمر است. در این راستا این تحقیق به‌منظور بررسی وضعیت عوامل مؤثر بر تجارب پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید بهشتی و مقایسه آن نسبت به وضعیت گذشته (مطالعه 1383) و ارزیابی میزان تغییرات تجارب پژوهشی در فعالیت‌های پژوهشی دوره‌های تحصیلات تکمیلی (فرآیند اجرای پایان‌نامه) صورت گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و مقایسه‌ای تحلیلی بوده و 78 نفر از دانش­ آموختگان دانشگاه شهید بهشتی که از نیمسال دوم سال تحصیلی 1391-1390 تا نیمسال اول 1392-1391 موفق به دفاع از پایان‌نامه خویش شده و در مرحله تسویه‌حساب قرار داشتند، به‌عنوان نمونه آماری به پرسشنامه این تحقیق پاسخ دادند. ابـزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد PREQ بوده که طبق آخرین ویرایش دارای 7 عامل اصلی است. عامل استاد و مشاور نیز مؤلفه­ای بود که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. بررسی کلی نتایج پژوهش حاکی از آن است که میانگین کلی تمامی عامل­های مورد بررسی در حد متوسط بوده است. دو عامل جو فکری دانشکده و زیرساخت‌ها نسبت به میانگین کل عامل­ها پایین­تر از حد متوسط و سایر عامل­ها بالاتر از حد متوسط بوده‌اند. مقایسه با سال 1383 نیز نشان می‌دهد در عامل توسعه­ی مهارت‌ها افت و در عامل جو فکری افزایش ناچیزی (0.03) ایجادشده است. عامل کمبود منابع مهم­ترین مشکل و موضوع پایان­نامه مهم­ترین عامل انگیزاننده­ی در فرآیند یایان نامه‌نویسی بوده است.
متن کامل [PDF 584 kb]   (2600 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/1/26 | پذیرش: 1396/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.