جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سنوات تحصیلی

ملیحه تابعی، رحمان سلیمان پور، غلامرضا غفاری، هوشنگ نایبی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: آموزش عالی همواره چالش‌هایی پیش رو دارد. یکی از مهم­ترین این چالش­ها افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی علمی جوانب مسئله افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان است.
روش: این تحقیق که در سطح دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان جامعه هدف انجام شده، از مطالعه و تحلیل سیستمی اظهارات دانشجویان تحصیلات تکمیلی (۱۵ نفر)، اساتید دانشگاه (۱۰ نفر) و مسئولین ذی‌ربط دانشگاه (۲ نفر) داده‌های تحقیق گردآوری شد. روش تحقیق تحلیل مضمون است. برای گردآوری داده­ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساخت‌یافته استفاده شد.
یافته­ ها: یافته­ های تحقیق در ابعاد آموزشی-پژوهشی و ساختاری به تفکیک دانشکده­های علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی تدوین گردید. یافته­های به دست آمده نشان می­دهند سنواتی شدن دانشجویان در حوزه مسائل آموزشی-پژوهشی به سبب مشکلات پیرامون پایان نامه، واحدهای آموزشی، تدوین مقاله و ارتباط استاد- دانشجو رخ می‌دهد؛ همچنین در بعد ساختاری عواملی همچون قوانین نظارتی دانشگاه، تخصص اساتید، امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی، مباحث مالی پروژه­ها و پروژه­های بین‌رشته‌ای زمینه‌ساز تأخیر در زمان تحصیل می­شود.
نتیجه­ گیری: افزایش سنوات تحصیلی ناشی از عوامل مختلف در سطوح خرد و کلان است و پیامدهای آن به همین تناسب متغیر است. در همین رابطه عوامل ساختاری از دیدگاه اساتید و دانشجویان بسیار مهم تلقی شده و متولیان دانشگاه را بر آن می­دارد تا تمرکز بیشتر بر این مسئله داشته باشند. برای این منظور راهکارهایی از جمله تشکیل کارگروه مشورتی اساتید و دانشجویان، تعامل بیشتر دانشکده­ها با مرکز مشاوره، تخصیص اعتبار مالی طرح در ابتدای کار و... ارائه‌شده است که مدیران می­توانند در تصمیم­گیری­ها و اجرای برنامه­های خود موردتوجه قرار دهند.
 

صفحه ۱ از ۱